Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i wyszło. Część rodzinki chciała ogórkową a druga część pomidorową. Postanowiłam więc ich zaskoczyć i wyszło pysznie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12261
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12261
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu, dodajemy pozostałe warzywa oprócz ogórków. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy. Pomidory z puszki wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dusimy do momentu aż się rozpadną. Dodajemy do całości. Wlewamy przecier pomidorowy. Gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Wrzucamy zioła. Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości. Zagotowujemy i gotowe.