Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa w wersji fit. Przepyszna a przy tym tania. Gęsta i sycąca. Polecam!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 735
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 735
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Indyka zalej 2,5 litra wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie obierz.
Obrane warzywa zetrzyj na tarce. Cebulę dymkę także zetrzyj na tarce. Pora włóż w całości. Dodaj ziele i liście. Gotuje przez ok. 30-40 minut (do miękkości mięsa). Mięso wyjmij. Podziel na mniejsze kawałki. Włóż z powrotem do zupy.
Brokuły podziel na mniejsze kawałki. Dodaj do wywaru. Gotuj do miękkości (ok. 10 minut). Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.