Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i rozgrzewająca zupa
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 97
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 123
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 97
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 123
Składniki
Cebulę i por (tylko biała część pora) kroimy jak najdrobniej i dusimy na patelni, podlewając dodajemy sól, pieprz, curry, cukier oraz czosnek, gdy cebula i por już całkiem zmięknie wlewamy bulion i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy co chwilę mieszając.
. W osobnym rondelku robimy złote skwarki z boczku i cebulki.
Gdy ziemniaki są już miękkie, tak że się rozpadają dodajemy śmietanę z mąką na koniec dodajemy skwarki z boczku i cebulki.