Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. By zmniejszyć ilość kalorii chleb można opiec w tosterze i dodać do zupy . Wersja "lajt" oczywiście bez boczku.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 540
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3891
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 149
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 540
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3891
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę ,marchewki ,selera ,boczek kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na pół ,a następnie w cienkie paski. W garnku rozgrzewamy masło ,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,pora ,pokruszony chleb (bez skórek) i boczek. Smażymy 5 min ,dodajemy listki oregano ,doprawiamy solą i pieprzem ,dusimy 3 min. Wszystko podlewamy bulionem ,zupę zagotowujemy ,zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 10 min. Przed końcem gotowania dodajemy sparzone ,obrane ze skórki ,pokrojone w paski (bez pestek) pomidory ,posiekaną natkę i bazylię. Podajemy z grzankami.