Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.
grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)
zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)