Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka owocowa na letnie upały, którą można jeść na ciepło i na zimno.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Owoce zmiażdżyć widelcem, tak aby trochę pozostało całych. Zalać 1,5l wody i zagotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon, sól, wymieszać i jeszcze krótko pogotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do zupy. Z mąką trzeba uważać, bo za duża jej ilość może spowodować, że zamiast zupy zrobimy kisiel owocowy. Zupę można zaprawić śmietaną, jeśli ktoś lubi.Ilość dodatków do zupy można zmienić wg. własnego smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Polecam i życzę SMACZNEGO!