Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 75
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 108
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 75
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 108
Składniki
Cebule pokroić w piórka, poddusić. Dodać bulion i wino, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Gotować ok 20 min. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masłem i zrumienić w piekarniku. Po wyjęciu grzanek, natrzeć je czosnkiem. Nakładać po dwie grzanki na talerz zupy, posypać startym ementalerem, po czym włożyć do piekarnika na tak długo, aby ser się stopił.