Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja na krem z warzyw.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Warzywa myjemy. Bakłażana, cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Osobno smażymy bakłażana, osobno cukinię następnie paprykę. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę. Miksujemy. Cebulę siekamy, zrumieniamy, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pomidory oraz zioła (oregano, bazylię i tymianek). Smażymy razem 5 min. Do garnka przekładamy pomidory z ziołami oraz podsmażone warzywa. Zalewamy 1 l wody i 500 ml bulionu warzywnego. Gotujemy 15 min, studzimy i blendujemy. Ponownie zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Carpacchio wołowe (kroimy na mniejsze kawałki) smażymy na suchej patelni. Krem podajemy z chipsami wołowymi i posiekanym szczypiorkiem