Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak tej zupy z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości. Zupa jest bardzo pożywna a jednocześnie swieża i o ciekawym orientalnym smaku.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 245
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 245
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Składniki
Sposób przyrządzenia Bataty obieramy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie masła razem z jedną pokrojoną w piórka cebulą w trakcie smażenia dorzucamy do obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojony w plasterki imbir i wszystko razem smażymy jeszcze przez chwilę. następnie zalewamy bulionem i zostawiamy na małym gazie do zagotowania.Warzywa gotujemy w bulionie ok. 20 minut, do momentu kiedy będą calkowicie miękie. Jeśli pozostały nam warzywa z bulionu, możemy je dodać do naszej zupy. Gdy bataty zmiekną, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Następnie dodajemy mleko kokosowe, przyprawy, łyżkę soku z limonki i mieszamy. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest lekko pikantna. Porada Podajemy na gorąco, z kleksem śmietany , startą skórką limonki, platkami chili i posiekanymi liśćmi kolendry lub posiekanym szczypiorkiem.