Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz kukurydzę to jest to przepis dla ciebie :-)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ( nie przypalić), ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę dusimy następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy uduszone warzywa, kostkę rosołową, połowę kukurydzy i pierś z kurczaka. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Wyciągamy ugotowane mięso, studzimy i kroimy w kostkę. Zupę miksujemy , dodajemy kukurydzę i mięso. Można jeść samą lub z tostami. Życzę smacznego!