Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa - krem. A właściwie zupa - remanent. Miałem w lodówce trochę warzyw, z którymi trzeba było coś zrobić. I wyszło, że to coś, to smaczny krem z zielonych (w większości) warzyw z kolendrą. Podana z czosnkowymi grzankami - idealna. Delikatna, aromatyczna, kremowa...
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 64
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1009
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1138
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 64
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1009
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1138
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój niezbyt drobno i rozłóż na papierze do pieczenia. Skrop oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 15 - 20 minut, aż lekko zbrązowieją. Rosół przecedź i zagotuj. Wrzuć do niego mrożoną fasolkę i soczewicę. Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka - ok. 15 minut. Dodaj warzywa z piekarnika i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i lekko przestudź. Dodaj grubo posiekaną kolendrę i zmiksuj całość na gładki krem. W wypadku, gdyby krem okazał się zbyt gęsty - możesz dolać odrobinę wody, w przeciwnym - trochę śmietany.
Zagotuj i zdejmij z ognia. Podawaj gorący z grzankami czosnkowymi, udekorowany liskiem kolendry.