Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 242
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1118
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 242
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1118
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Składniki
Gotujemy bulion na skrzydełkach.Pieczarki kroimy podsmażamy razem z cebula. Do bulionu dodajemy pokrojoną marchew w plasterki, gotujemy następnie dodajemy podsmażone pieczarki oraz starta na małych oczkach pietruszkę.Gotujemy do miękkości.Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kostką rosołową. W naczyniu rozrabiamy śmietanę z mąką hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
N talerz wykładamy ziemniaki nalewamy zupę na górę układamy mięso ze skrzydełek. SMACZNEGO:)