Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2842
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2842
Składniki
Opłukaną kaszę zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu. Po 20 min wrzucić umyte ,obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 20 min.
W tym czasie oczyścić pieczarki ,opłukać ,pokroić w plasterki i dusić na maśle 12 min ,aż woda odparuje. Wrzucić do zupy i gotować 10 min (opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę warzywa gotowane w bulionie). Wlać słodką i kwaśną śmietanę ,wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.