Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki warzywny smaczny miszmasz z łatwym do przygotowania makaronem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12161
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 220
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12161
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 220
Składniki
Selera naciowego tniemy w paski 5 cm , cukinię kroimy na ćwiartki ,marchew ,pietruszkę i seler (korzeń) ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojony w paski filet z kurczaka ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy kuminem ,ostrą papryką ,solą oraz pieprzem. Obficie dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki. Makaron naleśnikowy: Mleko ,mąkę ,jajko i proszek dokładnie ze sobą mieszamy doprawiając solą ,pieprzem i odrobiną kurkumy. Smażymy naleśniki ,po czym zwijamy i tniemy na 2-3 mm paski. Tak powstały makaron dodajemy do zupy warzywnej.