Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania i prosta zupa dla zapracowanych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12147
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 220
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12147
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 220
Składniki
Do wrzącej wody wrzucić zamrożone warzywa i kostkę rosołową. Następnie doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż zmiękną mrożonki (i będą się nadawały do spożycia). W osobnym garnku (w osolonej wodzie) ugotować makaron. Odcedzić i dodać go do zupy. Zupę można zabielić (nalewamy zupę do kubka, a następnie dodajemy śmietanę). Dokładnie mieszamy i dopiero taką mieszankę wlewamy do garnka. Osobom, które mają więcej czasu, polecam gotowanie zupy na normalnych, niemrożonych warzywach (marchew, seler, pietruszka itp - jest to na pewno zdrowsze).