Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie leśne smaki.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 58
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 75
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 58
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 75
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Składniki
Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy i wrzucamy pokrojone w kostkę borowiki. Gotujemy 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.