Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy tylko ugotuję boczek wg przepisu na moim profilu, nie może zabraknąć żurku na przepysznym wywarze, oczywiście na wcześniej przygotowanym zakwasie.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, płuczemy i zalewamy wywarem z boczku. Po zagotowaniu zbieramy szumowiny i wkładamy marchewkę pokrojoną w kostkę, pietruszkę i selera. Dodajemy kilka listków laurowych i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy zakwas, dodajemy majeranek, czosnek niedźwiedzi, sól pieprz. Zagotowujemy. Możemy dodać białą kiełbasę aby zupa była treściwsza gdy np. nie podajemy drugiego dania. Po ok 10 min gotowania zabielamy śmietaną ( wcześniej mieszamy z niewielką ilością gorącej zupy aby w całości się nie zważyła ). Zagotowujemy. Możemy podać z ulubiony pieczywem