Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Składniki
Mąkę, cukier, kakao i cynamon wsypujemy do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem.
Uzyskaną masę wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut
Po upieczeniu poczekać aż ciasto wystygnie następnie przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem po czym składamy. wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać gotową polewą.