Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser do którego potrzebujemy bardzo niewiele składników. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, bardzo smaczny i niezwykle oryginalnie i pięknie prezentuje się na stole.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 95
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 95
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1030
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Składniki
Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.
Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.
Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.