Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananasy z cukinii można dodać do ciast, sałatek lub zjeść same :)
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3403
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12706
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3403
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12706
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 260
Składniki
1,5 l. wody zagotować z kwaskiem cytrynowym. Jak się zagotuje wyłączyć i poczekać aż ostygnie. Do letniej wody wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę, przykryć talerzem i odstawić na 24 godziny.
Po 24 godzinach odcedzić cukinię, do wody z kwaskiem dodać cukier i cukier waniliowy oraz 7-8 szt. goździków. Zagotować syrop. Jak się zagotuje wrzucić cukinię i gotować 7 min.
Gorącą cukinię wraz z syropem nakładać do słoiczków i do każdego słoika włożyć 1 goździk. Słoiki pasteryzować 10-15 min.
Ananasy z cukini dodaję do ciast i sałatek zamiast ananasów ze sklepu. Te oszukane z cukini są równie dobre.