Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących połączenie smaku orzechów włoskich z ananasami
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 15
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 15
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Masło roztopić i wylać równomiernie na dno prostokątnej blachy, następnie na masło rozsypać 1 szklankę cukru. Na to ułożyć krążki ananasa, a w puste miejsca włożyć orzechy włoskie. Odstawić. 4 jajka utrzeć z 1 szk. cukru, powoli dodając 2 szk. mąki ( mąkę ucierać na przemian: 1 łyżka mąki, 1 łyżka soku ananasowego z puszki). Na koniec dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną ananasami i orzechami. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 C. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odwrócić do góry nogami, tak aby ananasy były na górze. I gotowe. Smacznego :)