Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2009
Rozgrzewajaca, pozywna i pyszna.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Soczewice przeplukac kilkakrotnie, nastepnie przelozyc do garnka i zalac woda (okolo 2,5 litra).
Marchew, pietruszke i seler obrac i pokoroic w kostke. Dodac do soczewicy.
Cebule i czosnek pokroic drobno. Rozgrzac na patelni olej i wrzucic przyprawy (curry, papryke, kminek) i lekko przesmazyc, uwazac aby nie przypalic. Do podsmazonych przypraw dodac cebule i czosnek i dusic kilka minut.
Podduszona cebule z przyprawami przelozyc do garnka. Dodac 2 kostki rosolowe i reszte przypraw. Na koniec dodac krojone pomidory. Gotowac az wszystkie warzywa beda miekkie.
Podawac z bagietka czosnkowa lub chlebem ciabatta.