Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe orzeźwienie na letnie upały
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego