Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i smaczna przystawka na różne okazje.Polecam.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5267
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5267
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 100
Składniki
Drobno posiekać czosnek i rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z twarogiem i tuńczykiem na jednolitą masę.
Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i bardzo ostrożnie wydrążyć miąższ łyżeczką nie uszkadzając łupin.Pokrojony miąższ, kapary, część pokrojonego w drobną kostkę ogórka i pomidorka dodać do pasty twarogowej.
Do pasty dodać sok z cytryny, sól, pieprz i bazylię. Wymieszać. Napełnić łupiny owoców, przykryć folią i odstawić do lodówki na ok.3 godziny.
Przed podaniem można ułożyć na liściach sałaty i udekorować pomidorkami i szczypiorkiem. SMACZNEGO!