Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne 3 - warstwowe ciasto z orzeźwiającym wnętrzem i słodką kremową śmietaną.
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Składniki
Biszkopt: Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy wymieszane i przesiane przez sito mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy, posypanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą. Pieczemy 30 minut w 180C. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut. Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy. Gorące wykładamy na biszkopt. Studzimy. Bita śmietana: Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową. Polewa: Margarynę rozpuszamy z cukrem i kakaem. Lekko studzimy. Gdy się zetnie mieszamy mikserem. Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę. Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie. Odstawiamy do przegryzienia smaków. Smacznego!