Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa dla wielbicieli azjatyckich smaków:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Porcję rosołową płuczemy, zalewamy około 3 litrami zimnej wody i zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę, imbir i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu 2,5 - 3 h.
Białą część pora kroimy w półplasterki. Odcedzamy rosół przez sito, dodajemy por, doprawiamy sosem sojowym, startym imbirem oraz ewentualnie chilli i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. W tym czasie obieramy mięso i kroimy w zapałki zachowaną z wywaru marchew. Zdejmujemy rosół z kuchenki i dodajemy obrane mięso i marchew.
Podajemy z chińskim makaronem lub makaronem sojowym , zalewając go wrzątkiem i odstawiając na około 5 minut. Po tym czasie posypujemy natką kolendry i zajadamy. SMACZNEGO:)