Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przystawka delikatnie słodka i ostra jednocześnie z odrobiną świeżości podkreśloną przez nutę cytryny i limonki
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27035
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1970
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27035
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1970
Składniki
Do krojenia dobrze jest użyć metalowej krajalnicy do frytek. Banany kroimy w 1,5 cm plasterki, od razu skrapiamy sokiem z limonki. Potem posypujemy większą szczyptą pieprzu i znaczną ilością ciętej trawy cytrynowej. Następnie z obu stron dość obficie posypujemy mąką kukurydzianą. Na patelni rozpuszczamy masło z kilkoma kroplami oliwy. Na rozgrzany tłuszcz rozkładamy plastry bananów i smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy i osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane startą skórką z limonki.