Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie pachnące letnie babeczki.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 757
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4482
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 91
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 757
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4482
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 91
Składniki
Przepis znaleziony u Asi z Kwestii Smaku. Wart polecenia, bo babeczki robi się bardzo szybko i są cudownie pyszne...
Piekarnik nagrzac do ok. 160 stopni. Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym przez kilka minut mikserem, aby uzyskac puszystą masę. Dodawac po jednym jajku i ubijac kilka minut. Wsypac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując wlewac powoli mleko.
Do formy muffinkowej włożyc papierowe papilotki i każdą wypełnic w ok. 3/4 wysokości ciastem. Starcza go na 12 muffinek. W każdą muffinkę powciskac borówki lub jagody (ilośc naprawdę wg uznania). Zamiast formy muffinkowej można użyc innej formy, ale ponieważ ciasta nie ma za dużo myślę,że najlepsza byłaby keksówka lub inna nieduża. Muffinki piec ok. 15min, najlepiej do suchego patyczka. Można posypac cukrem pudrem albo polukrowac. Smacznego!