Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne babeczki na wielkanocny stół. Ucieszą zwłaszcza łasuchów czekolady :)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2906
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3286
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2906
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3286
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Masło roztapiamy i zostawiamy do wystygnięcia.
W misce wymieszać wszystkie sypkie produkty: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kawę zbożową, kakao. Najlepiej przesiać je przez sitko. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy.
W drugiej misce zmiksować jajko z mlekiem.
W między czasie pokroić czekolady na kawałeczki.
Następnie łączymy ze sobą wszystkie składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. (Najlepiej płynne produkty (zmiksowane jajka z mlekiem, masło, śmietanę) dodawać do sypkich (mąka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawa zbożowa, kakao, cukier, cukier waniliowy)). Na sam koniec dodajemy czekolady i rodzynki.
Gotowe ciasto przekładamy do specjalnych foremek na babeczki i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 25 min w temperaturze 180 stopni.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i mleko i gotujemy do momentu gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy kakao i energicznie mieszamy.
Gotową polewę rozsmarowujemy na zimnych babeczkach i posypujemy skórką pomarańczową.