Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, puszysta, wilgotna babka z wyczuwalną nutką ajerkoniaku :-)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Margarynę, olej, ajerkoniak, cukier, cukier waniliowy i wodę gotować na małym ogniu ok. 10 min. Uważać żeby nie wykipiało. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Osobno ubić żółtka, wymieszać je delikatnie z przestudzoną masą ajerkoniakową, mąką, proszkiem do pieczenia i pianą z białek. Wlać ciasto do dużej formy babkowej i piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Babkę polać ulubioną polewą lub tak jak ja rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego :-)