Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony wypiek
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Składniki
wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Do rondelka wlej olej, wodę i cukier, mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
zdejmij z ognia i zmiksuj z jogurtem i jajkami.
masę wlej do suchych składników i wszystko razem zmiksuj.
Piekarnik nastaw na 170 stopni C.
Formę do babki posmaruj tłuszczem i posyp mąką wymieszaną z kakao.
Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 50 minut.
Po ostudzeniu ciasto możesz polać polewą czekoladową