Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka o oryginalnym,niepowtarzalnym smaku.
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 21
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 22
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 20
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 25
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 21
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 22
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 20
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 25
Składniki
Białka ubijam na pianę. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dolewam pod koniec napar kawowy. Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem. Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem. Resztę mieszam ze startą czekoladą. Na wierzch ciasta kawowego wykładam czekoladowe, lekko mieszam. Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z gorącym naparem kawy i rumem. Babkę lukruję.