Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO DOBRA BABKA NA BABSKIE /I NE TYLKO / PLOTECZKI.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czekoladę zetrzeć na tarce. Orzechy zemleć i wymieszać z czekoladą.Mąkę przesiaći i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć ,dodającstopniowo żółtka i cukier. Wymieszać z maką ziemniaczaną i orzechami z czekoladą.
Połączyć z ubitą pianą z białeki delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Piec 50 minut w temperaturze 180 Sprawdzić patyczkiem czy upieszone.