Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Składniki
Rozpuszczamy łyżkę masła. Smarujemy formę i obsypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misie miksera ucieramy masło na puch. Dodajemy stopniowo po jajku i dosypujemy cukier. Następnie zmniejszamy odrobinę obroty w mikserze i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i olejek pomarańczowy. Przelewamy ciasto do formy. Wstawiamy do piekarnika. Po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy ciasto, następnie wyjmujemy z formy. Cukier puder miksujemy z jogurtem i olejkiem pomarańczowym. Polewamy babkę. Na koniec obsypujemy startą czekoladą.