Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małą keksówkę. Na szybko, do kawki. :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Jajka ubić na puch, dodac cukier, cukier waniliowy, masło. Nastepnie mąkę przesianą z proszkiem, najlepiej stopniowo, na zmiane z mlekiem, tak żeby konsystencja była dość rzadka. Jaśli maja byc dodane rodzynki, to teraz.
Połowę ciasta wlewamy do foremki wyłożonej pergaminem. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao i olejek rumowy. Wlewamy na wierzch jasnego ciasta. Mozna lekko przemieszać, np. widelcem.
Pieczemy ok 30-35 minut, w 170 stopniach. Smacznego!