Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z aromatycznymi wiśniami. Przepis na małą tortownicę lub małą blaszkę (np. kwadratową).
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 139
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 31
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 44
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 139
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 31
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 44
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier. Ubijać minutkę-dwie. Dodawać po kolei żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Po trochę wsypywać do masy z jajek i ubijać dalej. DOdać śmietanę, margarynę oraz kilka kropel aromatu migdałowego. Zmiksować na gładką masę.
Płatki migdałowe u[rażyć na suchej patelni. Zostawić część do posypania na wierzch. Wiśnie odsączyć z soku. Dodać do ciasta razem z płatkami migdałowymi. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej delikatnie tłuszczem.
Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 175-180st. (du uzyskania "suchego patyczka"). Upieczone ciasto polukrować i popsypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego!