Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie niepotrzebnych białek.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 255
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 429
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 255
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 429
Składniki
Mąkę, orzechy, proszek do pieczenia wymieszać i dodać olej + mleko. Ponownie wymieszać.
Sparzyć rodzynki, odcedzić i lekko oprószyć mąką.
Ubić białka ze szczyptą soli i stale ubijając dodawać cukier.
Ubite białka dodawać stopniowo do masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać rodzynki i ewent. aromaty.
Ciasto przelać do dużej keksówki, wyłożonej papierem do wypieków lub posmarowanej tłuszczem.
Piec w temp. 160 st. C - 50 min. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczona.
Po wystudzeniu można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.