Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczyli Cię niespodziewani goście, a nie masz nic, aby ich poczęstować? Zrób bardzo szybką babkę "na poczekaniu". W trakcie oczekiwania poddaj się miłej rozmowie!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10535
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10535
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Do garnka wrzucamy margarynę, mleko, kakao, dżem oraz cukier. Kładziemy na kuchenkę, podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do rozpuszczenia się margaryny. Ostudzamy (teraz wracamy do gości na rozmowę). Kiedy mieszanka będzie letnia wsypujemy do niej mąkę z sodą i miksujemy po czym wbijamy jedno jajko. Wylewamy na formę o średnicy 21 cm. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach (kuchenka elektryczna), 200 stopniach (kuchenka gazowa).