Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Bakłażany przekroić wzdłuż, wydrążyć, skropić delikatnie sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały. Odstawić na chwilkę, żeby wyeliminować goryczkę. W tym czasie pokroić cebulę, pieczarki wydrążony farsz z bakłażana (bez pestek), podsmażyć. Dodać odsączonego tuńczyka, pomidory pokrojone w kostkę, ząbek czosnku, posiekana pietruszkę i ugotowany ryż.
Doprawić ziołami, solą, pieprzem. Z pomidorów w puszce, czosnku, ziół, soli i pieprzu zrobić sos ( ja miksuje wszystko w blenderze z odrobina wody).
Wydrążone bakłażany wypełnić farszem, przykryć serem. Polać sosem, posypać pietruszką. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub w prodiżu około 30 minut.
Smacznego!!!
Na razie dodaję zdjęcie robocze, bo wysiadł mi aparat:/