Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11249
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 65
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11249
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 65
Składniki
Dla wygody gotowania skrzydło przekroić na zgięciu i obrać ze skóry. Gotować około 20 minut w 1,5 l wody. Ziemniaki, marchewkę, selera i buraki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Pokrojone warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować kolejne 40 minut.
Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, łyżkę soku z cytryny oraz łyżeczkę tymianku. Doprawiamy solę i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut. Przed podaniem obieramy mięso od kości i wkładamy do zupy. Posypujemy natką pietruszki.