Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak i aromat
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 203
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 241
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 403
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 203
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 241
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 403
Składniki
Z miesa, jajka, posiekanej cebulki,parmazanu, namoczonej i odcisnietej bułki, soli, pieprzu, posiekanej bazyli i papryki wyrobić gladką mase (jesli będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej). Odstawić
Rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, zeszklić. Dołożyć pomidowy z puszki, chwilę dusić. Podlać polową szklanki bulionu.Sos doprawić solą, pieprzem, papryką i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formować pulpety wielkosći orzecha włoskiego. Wrzucać do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut, 10 minut przed końcem odkryć sos aby zgęstniał.
Podawać z makaronem.