Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe biszkopty dla dzieci
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 169
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 875
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 13
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 516
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 96
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 169
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 875
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 13
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 516
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 96
Składniki
Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej, starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, kiedy trzymają się ścian naczynia dodawać partiami cukier, stale miksując. Do białek dodawać po jednym żółtku, miksować do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Mąki przesiać przez sito, dodawać partiami do masy jajecznej. Składniki wymieszać w jednym kierunku bardzo delikatnie za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać biszkopciki o dowolnej wielkości. Piec przez 12-18 minut w temperaturze 170 °C kontrolując boki biszkoptów. Wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszce. Smacznego