Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze się sprawdza jako imprezowa przekąska, podana ze słodką musztardą...
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 105
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 590
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 105
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 590
Składniki
kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek z obu stron i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy aż ładnie się zrumieni - również z obu stron
cebulę dość drobno siekamy, dorzucamy do kiełbasy i smażymy, aż się zeszkli i nieco skarmelizuje
teraz dolewamy piwo (ja użyłem Książęce Chlebowo Miodowe), dodajemy majeranek, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek, przykrywamy i dusimy ok 15 min
odkrywamy i na wolnym ogniu dusimy, aż sos mocno się zredukuje i zgęstnieje
próbujemy sos, jeżeli trzeba, to solimy do smaku, no i gotowe SMACZNEGO !!!