Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Kapustę oczyścić i pokroić na możliwie jak najcieńsze paseczki.Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić wzdłuż na cienkie paseczki.Cebulę obrać i posiekać,a następnie w garnku rozgrzać olej,przesmażyć ją,dodając kapustę oraz paprykę.Warzywa doprawić kminkiem,solą oraz pieprzem,następnie zalać bulionem.Szczypiorek posiekać i dodać do garnka,posypując warzywa słodką papryką.Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do duszących się warzyw.Po 15 minutach duszenia dodać koncentrat,wymieszać i dusić jeszcze 10-20 minut.Podawać z pieczywem.