Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9871
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 130
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 535
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9871
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 130
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 535
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Składniki
Kwaszoną kapustę pokrój i zalej szklanką wody. Gotuj ze szczyptą cukru przez 30 min w odkrytym naczyniu, w razie potrzeby uzupełniając wodę. Kapustę białą poszatkuj, zalej szklanką wody i gotuj przez 30 min w oddzielnym naczyniu razem z grzybami, śliwkami i morelami. Dopraw solą i pieprzem i dodaj dwa ziarna ziela angielskiego. Na tłuszczu podsmaż cebulę pokrojoną w plastry, a następnie w tym samym naczyniu przygotuj zasmażkę z 1 łyżki mąki.
Po 30 min połącz kapustę kwaszoną z kapustą białą i dodaj zasmażkę z cebulą. Całość wymieszaj razem z koncentratem pomidorowym i podtrzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez ok. 30 min. Bigos smaczniejszy jest po odgrzaniu drugiego dnia od przygotowania