Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mąki kukurydzanej- ze słodkimi, sezonowymi morelami i galaretką.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 9
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 9
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.