Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i orzeżwiające ciasto nie wymagające wielkich umiejętności.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 149
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 149
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem,kiedy będą sztywne dodawać po 1 żółtku następnie "chlusnąć" mocno ciepłą wodę chwilę ubijać i dodać ok 5 łyżek ojeju ubijać aż masa zrobi się gęsta i szkląca. Mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem wsypywać po 1 łyżce delikatnie mieszać,następnie masę wylać na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Upiec biszkopt/25-30 min./i przekroić na dwie części. Pokrojone jabłka wrzucić do garnka z 3 szkl. wody chwilę pogotować/do miękkości jabłek/po wyłączeniu dodać galaretki cytrynowe i dobrze wymieszać,odłożyć,kiedy zaczną gęstnieć wylać na 1 część biszkopta na to położyć drugą część na wierzch wylać 2 galaretki z innymi owocami.Postąpić tak ja z galaretkami cytrynowymi. Po porządnym schłodzeniu/w lodówce/ ubić na wierzch śmietanę kremówkę /.1 śmitanfiks/330 ml.na wierzch zetrzeć na grubych oczkach tarki kilka kostek czekolady lub posypać wiórkami kokosowymi schłodzić i gotowe. Smacznego. .