Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 791
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 791
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.
Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.
Smacznego!