Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne ciasteczko do popołudniowej niedzielnej kawy .
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę , później dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czs ubijając dodawaj po jednym żółtku ,
Po trochu dodawaj mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia cały czs mieszając .
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące . Do formy (24x28 cm) wysmarownej tłuszczem i wysypanej tartą bułką wlej ciasto i ułóż na wierzchu delikatnie opanierowane mąką jabłka .
Pieczemy w piekarniku o temp.180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO