Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 26
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 54
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 50
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 26
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 54
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 50
Składniki
mieso umyc, pokroic na 8 plasterkow, lekko rozbic. oproszyc papryka i sola. cebule obrac, pokroic w talarki. wisnie umyc, wypestkowac. cebule zeszklic na tluszczu, posolic. na cebuli ulozyc bitki, rondel przykryc. mieso dusic ok 10 minut na malym ogniu, w sosie wlasnym. przecier wymieszac ze szklanka przegotowanej wody, wlac do miesa, dusic 40 minut. smietane wymieszac z maka. bitki wyjac, do rondla wlac smietane, przyprawic, dodac wisnie, wymieszac. mieso wlozyc, podgrzac. dobrze smakuje z kopytkami i surowka